• Головна
  • Новини
  • У Зеленського планують збільшити видобуток українського газу

18.12.2021, 14:08

У Зеленського планують збільшити видобуток українського газу

Влада планує в найближчі три-чотири роки збільшити в Україні показник видобутку власного природного газу з 18-19 млрд кубометрів на рік до 23-25 млрд кубометрів.

Про це під час брифінгу щодо створення координаційного енергетичного штабу заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, передає УНІАН.

"Ми будемо працювати над програмою збільшення видобутку природного газу та інших корисних копалин в Україні, щоб наш видобуток збільшився з існуючих 18-19 млрд кубів до хоча б 23-25 млрд кубів протягом найближчих трьох-чотирьох років, щоб країна таким чином була самодостатньою щодо природного газу", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, за словами голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, НАК не зможе тривалий час зберігати діючі тарифи для населення, якщо світові ціни на газ і далі будуть такими ж високими, як сьогодні.

А прем'єр-міністр Денис Шмигаль тим часом запевнив, що протягом поточного опалювального сезону тарифи на газ, тепло, електроенергію змінюватися не будуть.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: