• Головна
  • Новини
  • У Закарпатській ОДА відреагували на заяви про «антивакцинальний туризм»

18.10.2021, 15:59

У Закарпатській ОДА відреагували на заяви про «антивакцинальний туризм»

У Закарпатській облдержадміністрації заявили, що не знають випадків, коли б медики виливали вакцини з ампул замість того, аби робити ін'єкції пацієнтам.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Анатолій Пшеничний, коментуючи інформацію, поширену раніше центральними ЗМІ.

“Мені не відомі факти, аби хтось із медперсоналу лікарень на Закарпатті виливав препарати для вакцинування — чи то "Пфайзер" чи інші вакцини — в умивальник, замість того, аби колоти їх пацієнтам. Звісно, якби мені були відомі такі факти, я б одразу звернувся до правоохоронців”, - повідомив він.

В Управлінні Нацполіції в Закарпатській області кореспондентові Укрінформу підтвердили інформацію, що із заявами чи фактами про те, що працівники в медзакладах області не використовують вакцини за призначенням, наразі не зверталися. Натомість повідомили, що в області є відкриті справи про підробку документів про вакцинацію, щоправда, фігурують там не медики.

Закарпаття наразі лишається у трійці областей-аутсайдерів по країні за кількістю вакцинованих громадян. Наразі в регіоні щепилося лише 15% від загальної кількості жителів, дві дози вакцини від коронавірусу отримали всього 10% громадян.

Пшеничний наголошує, що це поліаспектна проблема, за його словами, на небажання закарпатців вакцинуватися впливають релігійні переконання, дезінформованість з приводу впливу вакцини, недовіра до виробників вакцини тощо. Таким чином в області є громади (Усть-Чорнянська на Тячівщині), де вакциновано менше 1% жителів.

Як повідомляється, раніше центральні ЗМІ повідомляли про те, що на Закарпатті замість того, аби вакцинувати населення, медики виливають вакцину в умивальник, ціна такої послуги начебто вартує 2-2, 5 тисячі гривень, і в регіоні завдяки цьому процвітає “антивакцинальний туризм”.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: