• Головна
  • Новини
  • У ЗСУ підтвердили, що Піски – під контролем України, але ситуація там важка

14.08.2022, 13:05

У ЗСУ підтвердили, що Піски – під контролем України, але ситуація там важка

Селище Піски Покровського району Донецької області перебуває під контролем ЗСУ, однак ситуація там важка через інтенсивні бої, які й зараз тривають

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, які він заявив в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що цієї ночі окупанти вкотре намагалися штурмувати селище, хоча російська пропаганда бреше про те, що вони повністю його контролюють.

Окрім Пісків, є ще декілька гарячих точок. Росіяни також намагаються штурмувати Красногорівку, а 13 серпня знову йшли в наступ на Мар'їнку.

Повідомляється, що окупантів дратує те, що Піски під контролем ЗСУ, адже це є показником незламності наших бійців. Також після захоплення Лисичанська окупанти більше не мають жодних здобутків на фронті. Однак й успіх у Лисичанську є результатом тактичного відступу ЗСУ, що допомогло нашим бійцям перегрупуватися й завдати ще більше втрат ворогу.

Водночас захоплення росіянами Пісків не матиме серйозного впливу на подальші його дії. Поруч з селищем розташований Донецький аеропорт. Однак й його окупанти не зможуть використовувати через те, що він фактично зруйнований через бойові дії в 2014-2015 роках.

Додамо, що російська пропаганда чи не щотижня заявляє, що російські військові "взяли" Піски.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: