• Головна
  • Новини
  • У ЄС виступили за поновлення переговорів у нормандському форматі

07.12.2021, 09:56

У ЄС виступили за поновлення переговорів у нормандському форматі

Лідери нагадали, що Росії слід відновити переговори з Україною у рамках нормандського формату під егідою Франції та Німеччини.

Лідери Великобританії, Італії, США, Франції та Німеччини обговорили відносини між Російською Федерацією та Україною. Вони виступили за поновлення переговорів у нормандському форматі. Про це у понеділок, 6 грудня, йдеться у заяві Єлисейського палацу, передає Кореспондент.

"П'ять глав держав та урядів обговорили напруженість, що існує між Росією та Україною, висловили рішучість поважати суверенітет України та заявили про свою відданість роботі з підтримання миру та безпеки в Європі. Усі вони нагадали про необхідність поновлення переговорів Росії з Україною в рамках нормандської групи під егідою Франції та Німеччини", - сказано в заяві.

Розмова президента США Джо Байдена з його європейськими союзниками пройшла напередодні переговорів у режимі відеоконференції американського лідера із президентом РФ Володимиром Путіним.

Остання зустріч у нормандському форматі відбулася в Парижі наприкінці 2019 року. На ній були присутні президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон, президент та в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель. Тоді сторони домовилися про встановлення перемир'я на лініях зіткнення на Донбасі, внесення до законодавства України поправок відповідно до формули Штайнмйєра, яка описує механізм запровадження особливого порядку управління на Донбасі після проведення там місцевих виборів, та закріплення особливого статусу цього регіону в Конституції України.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає широкий перелік можливих санкцій у разі нападу Росії на Україну.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: