• Головна
  • Новини
  • У Хмельницькому в училищі стався випадок жорстокого булінгу: студенту видалили селезінку через побиття

16.10.2024, 20:37

У Хмельницькому в училищі стався випадок жорстокого булінгу: студенту видалили селезінку через побиття

У Хмельницькому стався шокуючий випадок жорстокого булінгу, в результаті якого студент першого курсу Вищого професійного училища опинився в реанімації з серйозними травмами.

Як повідомляє видання «Кримінал», інцидент стався в гуртожитку навчального закладу, де хлопцеві відбили селезінку, пише WestNews.

Подія трапилася пізно ввечері, близько 23:00, після закінчення чергування працівників училища, які відповідали за порядок у гуртожитку до 22:00. Студент отримав серйозні травми внаслідок побиття, що призвело до необхідності хірургічного втручання та видалення селезінки.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Міністерства освіти та науки з вимогою провести розслідування щодо недбальства працівників училища. Він зазначив, що адміністрація закладу була поінформована про побиття хлопця іншими студентами. Після отримання інформації на місце події прибули працівники училища, медики та поліція, які надали постраждалому необхідну медичну допомогу.

Представниця омбудсмена у Хмельницькій області, Оксана Кізаєва, провела бесіду з директором училища. За словами директора, гуртожиток, у якому стався інцидент, не належить безпосередньо навчальному закладу. Проте, за умовами договору, училище користується приміщенням, що, на думку Лубінця, накладає на працівників відповідальність за дотримання норм і правил проживання.

Омбудсмен підкреслив, що внаслідок халатності працівників училища не був забезпечений належний рівень безпеки в гуртожитку. Лубінець направив запити до поліції та Міністерства освіти та науки для проведення службового розслідування.

Мати постраждалого студента повідомила, що її син неодноразово піддавався вимаганням грошей з боку інших студентів у гуртожитку. Вона розповіла, що систематичне вимагання коштів почалося ще з початку навчального року, що, на її думку, свідчить про серйозні проблеми з булінгом і насильством у навчальному закладі.

<img src="https://kriminal.net.ua/upload/000/u1/d/0/hmelnicku-v-uchilisch-stavsja-vipadok-zhorstokogo-bul-ngu-studentu-v-dbili-selez-nku-photo-big.jpg" alt="Булінг у Хмельницькому" width="600" />

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: