• Головна
  • Новини
  • У Володимир-Волинському районі хворий на сказ собака бігав біля школи

09.02.2022, 13:19

У Володимир-Волинському районі хворий на сказ собака бігав біля школи

8 лютого заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації (Волинська область) Віктор Фіщук провів чергове засідання протиепізоотичної комісії, яке було скликане  через виявлене у с.П’ятидні  захворювання на сказ у собаки.  

Про це повідомили в РДА.

На цей раз біля приміщення П’ятиднівської школи жителі села  помітили собаку, що агресивно себе поводила.  Незабаром цього ж пса знайшли мертвим.

Після цього волонтерами була викликана поліція, яка зазначила, що слідів насильницької смерті у собаки не виявлено.В подальшому біоматеріал тварини був відправлений на  лабораторну експертизу, яка  підтвердила підозру - собака дійсно була заражена сказом.

Відтак  на території перебування собаки проведено ряд заходів дезінфекції. Також протиепізоотична комісія  встановлений карантин тривалістю 60 днів. В подальшому карантин, який попередньо був встановлений в селі Бубнів Зимнівської громади та в селі Козлів на Локачинщині, був скасований. Проте в Іваничах ці заходи були продовжені  через виявлення нового випадку захворювання тварини на сказ.

Прокоментувала ситуацію  представниця місцевого підрозділу Держпродспоживслужби Надія Лозовицька, яка зазначила, що безпритульні тварини, відповідно до законодавства, є власністю громади, тож органам місцевого самоврядування слід заключити договори з установами, які їх можуть вакцинувати. Тому варто посилити роз’яснювальну роботу серед населення, аби люди звикали до правильного і гуманного поводження з тваринами.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: