• Головна
  • Новини
  • У Великих Мостах проведуть всеукраїнський вишкіл «Джура - Прикордонник»

21.08.2021, 10:08

У Великих Мостах проведуть всеукраїнський вишкіл «Джура - Прикордонник»

Всеукраїнський вишкіл «Джура - Прикордонник» вперше відбувся у 2017 році на Черкащині, відтоді проходить щороку. Мета вишколу – популяризація прикордонної служби, фізичне, моральне загартування та підготовка молоді до захисту Батьківщини. Цього року захід проведуть на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби у Великих Мостах Червоноградського району.

Учасниками вишколу «Джура-Прикордонник» 2021 року є команди (рої) від прикордонних міст (районів, ОТГ), або таких, що знаходяться на лінії розмежування з окупованими (неконтрольованими) територіями України. Рій (команда) складається з учнів (хлопців та дівчат) віком від 14 до 17 років.

Як зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, проведення вишколу сприяє вихованню патріотів України та знайомить дітей із бойовими традиціями охоронців кордону.

«Джура» - унікальний захід, який дозволяє молоді більше дізнатися про роботу прикордонників та популяризувати її, збільшити чисельність молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України. У ньому беруть участь старшокласники з 16 областей України – виключно з прикордонних територій або учасники клубів «Джура-Прикордонник», що діють при школах. Всього відібрали 30 команд.

Особливу увагу організаторам заходу на місцях звертаю на харчування учасників. Враховуючи непоодинокі випадки харчового отруєння, які фіксували в області, просимо прослідкувати за дотриманням санітарних норм при підготовці до вишколу, який триватиме кілька днів, і в  якому беруть участь 330 осіб», - наголосив Іван Собко.

«Подання заявок на участь у вишколі оголошує Міністерство молоді та спорту, кандидати повинні виконати низку завдань. Цього року з понад 50 команд, які подавали заяви на участь, відібрали 30», - зазначив начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Вишкіл проходитиме на 4-х локаціях: Кінологічний навчальний центр; військове стрільбище Кінологічного навчального центру; відділ прикордонної служби «Рава-Руська» Львівського прикордонного загону; відділення інспекторів прикордонної служби «Рава-Руська» (тип А) Львівського прикордонного загону. Також на учасників вишколу чекатиме розважально-пізнавальна програма з виїздом у м. Жовква, різноманітні конкурси, змагання тощо.

Організаторами заходу є  Міністерство молоді та спорту України, Державна прикордонна служба України, Кінологічний навчальний центр ДПС, Львівська ОДА, громадські організації національно-патріотичного спрямування. Львівщина приймає вишкіл вдруге – у 2018 році захід проходив також у Великих Мостах.

Учасники вишколу ознайомляться з роботою прикордонників (огляд транспортних засобів, перевірка документів, робота прикордонного патруля тощо), дізнаються про правила стрільби зі стрілецької зброї, надання домедичної допомоги та ін.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: