• Головна
  • Новини
  • У Троїцькому вшанували пам'ять Героя України Тараса Матвіїва

11.07.2021, 16:16

У Троїцькому вшанували пам'ять Героя України Тараса Матвіїва

Учора, 10 липня, в селі Троїцьке, Попаснянського району Луганської області відбулись заходи присвячені вшануванню пам'яті Героя України Тараса Матвіїва, який рівно рік тому загинув під час виконання бойового завдання на позиціях неподалік.

Про це повідомила пресслужба 24 ОМБр імені короля Данила.

"До пам'ятника полеглому Герою приїхали побратими і командування частини, небайдужі громадяни та представники місцевої влади.

Нагадуємо, що лейтенант Матвіїв загинув під час мінометного обстрілу 10 липня 2020 року, коли намагався врятувати своїх побратимів, які опинились у вогняній пастці під завалами бліндажа, в який влучив один зі снарядів. Він був командиром взводу і першим кинувся на допомогу підлеглим та встиг їх врятувати. На жаль, ціною власного життя. Одна з мін 120-го калібру впала поруч з ним і обірвала життя нашого побратима.

Указом Президента України №271 від 13 липня 2020 року лейтенанту Тарасу Матвіїву було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Вічна пам’ять, Герою України!", - сказано у повідомленні. 

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року у Волинській області, але з дитинства мешкав в м. Жидачеві Львівської області.

Після завершення навчання у Жидачівській школі № 1, в 2011 році - закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, був кореспондентом ТРК «Ера» (2011—2012) та телеканалу TVi (2012—2013), блогером у низці видань, зокрема, «Дивись.Інфо», LB.ua, «Львівська мануфактура новин».

Влітку 2015 року став добровольцем Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. З 2015 року — депутат Жидачівської райради VII скликання, від Української Галицької партії. Був організатором військово-патріотичних вишколів «Лицар Удеча» та Удеч-фесту «Івана Купала».

У вересні 2018 року вступив на курси лідерства НАСВ ім. Петра Сагайдачного, де отримав військове звання молодшого лейтенанта та з грудня 2019 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира взводу у 24 ОМБр. Виконував завдання на взводному опорному пункті «Сармат».

Загинув 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині].

Після прощання у Києві на Майдані Незалежності та у Львові, похований в Жидачеві. (За Вікіпедією). 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: