• Головна
  • Новини
  • У «Слузі народу» хочуть розглянути законопроєкт «Про столицю» ще до місцевих виборів

20.09.2020, 17:47

У «Слузі народу» хочуть розглянути законопроєкт «Про столицю» ще до місцевих виборів

Фракція «Слуга народу» працює над тим, щоб почати розгляд законопроєкту «Про столицю»Законопроєкт про столицю: вибори мера можуть відбутися 8 грудня до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко під час міської партійної конференції «Слуги народу», - повідомляє Бабель з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми працюємо над законопроектом «Про столицю», працюємо над тим, щоб він якомога швидше потрапив до порядку денного сесії Верховної Ради, він є зараз на порядку денному четвертої сесії. Ми працюємо зараз з колегами з інших фракцій, з керівництвом фракції, щоб ми могли до виборів спробувати почати його розглядати і подарувати киянам ту систему управління містом, а закон про Київ — це про управління містом», — сказав Корнієнко.

Законопроєкт № 2143-3 «Про столицю України — місто-герой Київ» Верховна Рада ухвалила в першому читанні торік, у жовтні 2019-го. 15 липня профільний Комітет Ради рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

  • Торік мер Києва Віталій Кличко подав до Ради альтернативний законопроєкт про внесення змін у закон «Про столицю України».
  • У проєкті «Слуги народу» окремою статтею розділені повноваження Київради, голови Київської міської держадміністрації (КМДА) та мера. Київрада відповідає за архітектуру та містобудування, соціально-економічний розвиток, транспорт, ремонт доріг, утримання кладовищ, тощо. Голова КМДА може брати участь у створенні законів, приймає рішення щодо обʼєктів державної власності та реалізації державних програм у Києві. Мер може брати участь у підготовці законів і постанов, а також бере участь у вирішенні питань з приводу різних заходів.
  • У проєкті Кличка повноваження мера набагато ширші. Він може вирішувати питання стосовно держпідприємств і комунальної власності, а також вносити пропозиції щодо Києва на розгляд уряду.

На фото - Олександр Корнієнко, qha.com.ua

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: