• Головна
  • Новини
  • У Садового запевняють, що без 25 млн євро кредиту Львів не реконструює очисні споруди

02.06.2020, 17:55

У Садового запевняють, що без 25 млн євро кредиту Львів не реконструює очисні споруди

У мерії планують за черговий кредит провести ремонт очисних споруд у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів міста Олександра Сладкова, модернізація очисних споруд залишається пріоритетом, відповідно до прийнятого Плану дій зелених міст (Green City Action Plan). А відтак, програма підтримки від ЄБРР, дозволить це зробити на вигідних для міста умовах.

«Місто Львів є другим унікальним на пострадянському просторі, яке має таке підґрунтя, як Green City Action Plan або ж План дій зелених міст. Існує спеціальний документ, для того, аби впорядкувати капітальні інвестиції у розвиток інфраструктури міста, для того, аби усі інвестиції йшли на користь довкілля міста, і вони були всі збалансовані та скоординовані. Відповідно, пріоритетом № 1 для GCAP є модернізація водоочисних споруд. Це зумовлено тим, що, на жаль, місто Львів залишилось єдиним великим містом з річок басейну, яке залишилось без модернізованих очисних споруд.

Європейський союз готовий нам дуже сприяти, аби ми отримали на максимально кращих умовах цей кредит. Треба сказати, що жодне велике місто, яке модернізувало свої водоочисні споруди, не робило це за рахунок міського бюджету, щорічно виділяючи по кілька мільйонів для того, щоби модернізувати. Такі речі робляться кредитними коштами, грантовими коштами і сучасними технологіями. Всі ці можливості нам надає зараз цей проект», — додала посадовиця.

Нагадаємо, 28 травня депутати Львівської міської ради вкотре не підтримали ухвалу «Про затвердження угоди про наміри щодо підготовки кредитного фінансування від 21.04.2020, укладеної між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛМКП «Львівводоканал». Ухвалою було передбачено залучення 25 млн євро для модернізації і реконструкції очисних споруд «Львівводоканалу» у тому числі для протидії наслідкам поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: