• Головна
  • Новини
  • У Щирці вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Богдана Ільківа

10.04.2019, 09:27

У Щирці вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Богдана Ільківа

9 квітня у Народному домі смт Щирець Пустомитівського району Львівської області відбувся захід "Герої поміж нас. Небесна Сотня". Зокрема, було вшановано пам'ять Героя Небесної Сотні, Героя України Богдана Ільківа. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Розпочався захід з екскурсії-огляду виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини», який провела старший науковий співробітник Львівського історичного музею, куратор виставки Світлана Кочергіна.

Опісля, усі присутні помолилися за тих, хто віддав найцінніше - життя за волю та незалежність українського народу та нашої держави.

Зазначимо, що в межах заходу вшанували  також загиблих Героїв АТО Тараса Кончевича та Олега Клима, які проживали в Щирці.  

На захід було запрошено родини Героїв Небесної Сотні Львівщини, родини загиблих в АТО, представників духовенства, влади та громадськості. Участь також взяли рідні, однокласники Героїв, учасники Революції Гідності та АТО – ООС, учні та педагоги шкіл. 

Богдан Іванович Ільків  (3 липня  1962 року - 22 лютого 2014 року) .

Народився та проживав у смт Щирець Пустомитівського району. Закінчив залізничний технікум, працював машиністом автодрезини. Виховував двох доньок. Брав активну участь у житті церковної громади.

«Уперше Богдан Ільків поїхав на Майдан 11 грудня, — розповідає сестра Оксана Ніконова. — Він дуже перейнявся духом, який там панував. Після цього був у Києві ще три рази. Кожного разу їхав до столиці на п'ять днів, у вільний від роботи час. Богдан у Києві брав участь в охороні барикад та нічних патрулюваннях міста як член Стрийської сотні Самооборони. Він дуже хвалив своїх побратимів, змальовував героями медиків та інших учасників, тільки не себе». Був поранений 20 лютого 2014 року, на Майдані у Києві. Помер 22 лютого 2014 року у 17-й столичній лікарні. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі на Алеї Героїв.

Кончевич Тарас Григорович (28 жовтня 1979 - 9 лютого 2015).

Капітан медичної служби Міністерства внутрішніх справ України.

Закінчив Львівський медичний університет імені Данила Галицького, працював головним лікарем Звенигородської лікарні. Займав активну життєву позицію, заступник голови Щирецької первинної організації партії «УДАР».

У вересні 2014 року добровольцем вирушив до зони бойових дій, лікар 7-го батальйону військової частини № 3002 Національної гвардії України. Зазнав поранення, на початку 2015-го поїхав на фронт вдруге. Загинув у зоні АТО поблизу села Логвинове. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі.

Клим Олег Іванович (28 червня 1976 - 19 липня 2014).

Солдат Збройних сил України. Доброволець, оператор протитанкового взводу 95-ої окремої аеромобільної бригади.

Народився на Дніпропетровщині, за освітою юрист. Частину життя провів у Тернопільській області, з 2009 року проживав у Щирці. Займався адвокатською діяльністю.

19 липня 2014-го загинув у бою під Лисичанськом. Похований у Щирці. Односельці згадують Олега Клима як доброго господаря, порядну людину та ревного християнина.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: