25.10.2019, 19:11

У Рябошапки створять орган з очищення прокуратури

Реформа прокуратури передбачає створення Офісу Генерального прокурора, обласних та окружних прокуратур

У Генеральній прокуратурі створили нове управління, яке займатиметься стратегією поновлення прокуратури, повідомляє 25 жовтня прес-центр відомства, передає Кореспондент.

Метою реформи є створення оновленої, професійної, ефективної прокуратури, якій буде довіряти суспільство - так пишуть у ГПУ.

"21 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення управління реформ у структурі Генеральної прокуратури. Робота управління буде зосереджена на двох напрямках - стратегічному плануванні та аналізі, а також впровадженні стандартів якості та адмініструванні реформи", - йдеться в повідомленні.

Також реформа прокуратури передбачає створення Офісу Генерального прокурора, обласних та окружних прокуратур. Щоб працювати в нових органах прокуратури, прокурори повинні пройти атестацію для оцінки професійних компетенцій і відповідності вимогам професійної етики і доброчесності. Також після створення нових органів прокуратури буде відкритий набір прокурорів.

Раніше ГПУ анонсувала формування групи з аудиту справ Майдану. Крім того, в Генпрокуратурі анонсували оновлення керівництва управління спеціальних розслідувань ГПУ з числа прокурорів, які там працюють та успішно пройшли тестування.

Нагадаємо, перший етап переатестації відсіяв третину прокурорів.

Також повідомлялося, що генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив керівника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: