05.03.2019, 20:56

У Румунії затримали 84 кг героїну, який везли з України

У Румунії на пункті пропуску «Солотвино-Сігету Мармацієй» прикордонники затримали двох громадян Нідерландів, які везли з України у Європу партію героїну вагою 84 кілограми. Про це повідомляє прикордонна служба Румунії.

За даними румунських прикордонників, вони затриманими виявилися 29-річна жінка і 44–річний чоловік, їх затримали вранці 4 березня — вони рухались на автомобілі Renault Sport GT, зареєстрованому в Німеччині, передає Громадське.

В підлозі автомобіля прикордонники виявили спеціальний резервуар, у якому лежало 167 упаковок з коричнево-жовтою речовиною вагою 84,3 кілограма. Фахівці підозрюють, що це героїн.

Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, коментуючи затримання партії наркотиків, повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», що ДПСУ проведе перевірку щодо того, чи була службова зрада в інциденті із затриманням наркотиків.

«Ми проаналізуємо, чи є тут службова зрада. Наразі говорити про те, що тут, можливо, є службова зрада, підстав немає. Щонайменше 10 днів триває будь-яке службове розслідування», — заявив він.

Слободян зазначив, що на кордоні України «багато затримується наркотиків» через відсутність в українських прикордонників спеціальних сканерів, які здатні бачити «нутрощі автомобіля». «Те, що не затримали цього разу, то основна причина, мабуть, у тому, що цей автомобіль не проходив у нас через аналіз ризиків, тобто не було підстав сумніватися в тому, що в автомобілі є якісь приховані речі, тим паче в конструктивних особливостях. Ми, на жаль, не маємо сканерів, які дозволяють побачити нутрощі автомобіля без того, щоб розібрати його на запчастини. Наші колеги з Румунії такі сканери мають», — додав Слободян.

Речник ДПСУ пояснив, що українські фахівці ведуть переговори з партнерами щодо закупівлі таких сканерів.

Фото - Прикордонслужба Румунії

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: