14.02.2021, 15:00

У Росії поновилися протести на підтримку Навального

У Росії 14 лютого люди вийшли на мирну акцію протесту через ув'язнення опозиціонера Олексія Навального та його дружини Юлії. Попри холод, люди влаштували ланцюги солідарності.

Традиційно мітинги почалися у декількох великих містах Росії. Станом на 14:00 мітингували у Москві, Петербурзі та Казані, пише 24 Канал.

Москва

У Москві на Старому Арбаті о 14:00 почалася акція "Ланцюг солідарності та любові". Станом на 14:30 в ланцюг вишикувалися майже 300 осіб. У такий спосіб активісти підтримують жінок-політв'язнів. Присутні скандують "любов сильніша за страх" і "свободу політв'язням".

Не минулося і без провокацій. На акцію в Москві прийшов чоловік в касці з написом NATO. Він роздавав учасницям "долари". Натовп скандував "Ганьба".

Акція протесту у Москві / Фото з телеграм-каналу Медуза – LIVE

Петербург

Аналогічна акція відбувається в у Санкт-Петербурзі. Учасниці вишикувалися в ланцюг на Воскресенської набережній біля пам'ятника жертвам політичних репресій. В акції вже взяли участь приблизно 60 осіб.

Поруч стоїть автомобіль відеоспостереження поліції, але правоохоронці акції не заважають.

Казань

А у центрі Казані люди влаштували мітинг проти затримань та репресій. Відомо, що влада узгодила акцію на площі Тисячоліття, однак однією з умов було обмежити кількість учасників до 200 осіб. Силовики навіть встановили рамки на площі та строго рахували людей. Видання "Комерсант" повідомляє, що загалом на акцію прийшли майже 1000 людей.

У Казані після закінчення узгодженого мітингу проти репресій затримали щонайменше 9 людей.

День Валентина наклав відбиток на традиційні акції протесту. До прикладу, у деяких містах активісти тримали в руках повітряні кульки у вигляді серця – головного атрибута свята. А у Москві хлопці дарують дівчатам та жінкам квіти та теплий чай.

 На 20:00 у Росії запланована незвична акція "Любов сильніша за страх". Планується, що у темний час доби люди почнуть запалювати ліхтарики на мобільних телефонах, а також викладати свічки у формі серця.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: