• Головна
  • Новини
  • У Рівному викрили масштабну схему ухилення від мобілізації: підлога була встелена доларами

09.10.2024, 14:05

У Рівному викрили масштабну схему ухилення від мобілізації: підлога була встелена доларами

У Рівному правоохоронці викрили схему ухилення від мобілізації через отримання фіктивної групи інвалідності. Організаторками виявилися три мешканки області, які діяли через знайомих лікарів у місцевих медичних закладах. Вартість "послуг" складала 16 700 доларів США.

За даними слідства, жінки організували процес оформлення фіктивної медичної документації, яка подавалася на розгляд МСЕК для отримання групи інвалідності. Ці документи дозволяли ухилянтам безперешкодно виїхати за кордон. Одну з учасниць схеми затримали під час передачі останньої частини суми – 5300 доларів США. Раніше вони отримали 11 400 доларів.

Під час обшуків у фігуранток справи та в лікарів, залучених до схеми, правоохоронці провели майже пів сотні обшуків. Виявлено та вилучено медичну документацію та понад 14,5 мільйона гривень у різних валютах.

Наразі двом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, ще одна жінка перебуватиме під домашнім арештом. Слідство триває, правоохоронці продовжують встановлювати коло причетних осіб та клієнтів цієї незаконної схеми.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: