11.04.2019, 12:57

У Римі відреставрували Святі сходи

У Римі після реставрації відкриваються Scala Sancta - Святі сходи з палацу Понтія Пілата, по якій, за переказами, піднімався Ісус Христос на суд до римського правителя в день страти.

Про це повідомило УНН з посиланням на Euronews.

Згідно з повідомленням видання, щаблі цих сходів були привезені в IV столітті з Єрусалима римської царицею Оленою. Святі сходи з 28-ма мармуровими сходинками - місце паломництва християн з усього світу. Вперше за 300 років ними можна буде помилуватися без дерев'яного захисту, під яким були знайдені тисячі листів, фотографій і монет.

"Зі сходів не знімали захист з 1950 року. Під ними був товстий шар пилу, а також багато записок, монет і дрібних предметів, залишених паломниками", - повідомила реставратор Франческа Ченція.

Зазначимо, що протягом не однієї сотні років сюди приїжджають паломники. Через особливої святості цієї реліквії віруючі піднімаються по ній тільки на колінах, читаючи молитви на кожній сходинці, щоб спокутувати свої гріхи. Крім сходів реставрації піддалися також фрески, що покривають стіни навколо.

Святі сходи буде відкрито для вільного відвідування протягом 60 днів до 9 червня.

Як повідомляв УНН, картина Караваджо "Поцілунок Іуди" з Одеського музею західного і східного мистецтва знаходиться на реставрації в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: