• Головна
  • Новини
  • У Польщі збирають кошти на підтримку українських військових

23.02.2022, 11:23

У Польщі збирають кошти на підтримку українських військових

Неприбуткові організації в Польщі організували збір коштів для підтримки Збройних Сил України у час активізації російської агресії.

Як повідомляє Yavp.pl, збір коштів відбувається на платформі Facebook в розділі “Реагування на надзвичайні ситуації”. Організаторами є неприбуткові організації “Євромайдан-Варшава”, Razom та Nova Ukraine, які координують групи волонтерів та збирають кошти для реалізації проукраїнських проектів з 2013 року. 

“В Україні створено 25 бригад територіальної оборони, які підпорядковуються Збройним Силам, однак складаються переважно не з професійних військових, а зі звичайних людей, які вийшли боронити свою країну від ворога і потребують значної матеріальної підтримки. Територіальна оборона зараз має велику необхідність в рюкзаках тактичної медицини, тактичних аптечках та курсах з тактичної медицини. Саме для цих цілей ми й організували збір коштів і будемо дуже вдячні за підтримку”, - зазначають організатори збірки.

На момент підготовки матеріалу небайдужі вже переказали майже 190 тисяч злотих. Заявлена сума складає трохи більше 201 тис злотих. До збірки долучаються не тільки жителі Польщі, а й інших країн. Facebook самостійно сплачує кошти за обробку зборів, тому 100% пожертв підуть безпосередньо на справу. Наприклад, 1 рюкзак тактичної медицини коштує кілька сотень доларів.

Щоб пожертвувати кошти, треба надати дані банківської картки або використати система PayPal. Всі оплати проходять через безпечну систему Facebook Pay.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання незалежності самопроголошених так званих республік ДНР та ЛНР на окупованій території України. На це миттєво відреагували в тому числі польські відомі політичні діячі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: