• Головна
  • Новини
  • У Польщі затримали українського шпигуна з Прикарпаття, який втік з-під варти

23.10.2024, 16:39

У Польщі затримали українського шпигуна з Прикарпаття, який втік з-під варти

Польська поліція затримала в Лодзі 45-річного Ярослава Богуславця з Долини на Прикарпатті, який перебував у розшуку за шпигунство на користь Росії. Він був єдиним з 16 підозрюваних, хто залишався на волі після того, як у липні 2024 року скористався рішенням суду про скасування запобіжного заходу та втік.

За інформацією поліції в Любліні, Богуславець переховувався, часто змінюючи місця проживання по всій Польщі, але був затриманий у районі Лодзі завдяки зусиллям "мисливців за головами".

Ярослава засудили до 1,3 року позбавлення волі за участь в організованій злочинній групі та діяльність на користь іноземної розвідки. У листопаді 2023 року до суду було подано обвинувальний акт щодо 16 громадян України, Білорусі та Росії, підозрюваних у шпигунстві для Росії.

Згідно з матеріалами справи, підозрювані діяли з січня по червень 2023 року в різних містах Польщі, здійснюючи розвідку об'єктів критичної інфраструктури, зокрема військових баз і морських портів, і надавали цю інформацію замовникам.

Суд також зобов'язав Ярослава Богуславця виплатити 5000 злотих до Фонду допомоги жертвам та постпенітенціарної допомоги. Зараз він вже відбуває покарання у польській тюрмі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: