• Головна
  • Новини
  • У Польщі запроваджено нові обмеження та обов'язки - з 15 грудня

07.12.2021, 15:45

У Польщі запроваджено нові обмеження та обов'язки - з 15 грудня

Міністр здоров'я Адам Нєдзєльський оголосив про запровадження нових і трохи більш радикальних обмежень у Польщі через епідемію коронавірусу.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, урядовець у вівторок, 7 грудня, поінформував про нові основні обмеження, які будуть запроваджені з 15 грудня й пізніше.

Зокрема, з 15 грудня буде:
 

  • зменшено ліміт на кількість відвідувачів у ресторанах, кафе, барах, готелях - зайнятими зможуть бути тільки 30% місць (було 50%); 
  • зменшено ліміт на кількість глядачів у кінотеатрах, театрах, спортивних об'єктах та костелах - зайнятими зможуть бути тільки 30% місць (було 50%);
  • у кінотеатрах вводиться заборона на торгівлю;
  • зачинено всі дискотеки та нічні клуби; 
  • запроваджено ліміт на пасажирів у громадському транспорті - зайнятими можуть бути не більше 75% місць.

Щоб вакциновані особи не були включені до нових лімітів, власники приміщень чи організатори події повинні будуть верифікувати сертифікати щеплень у відвідувачів.

Крім того, з 15 грудня в Польщі будуть запроваджені обов'язкові тести для тих, хто проживає разом з особами, які захворіли на коронавірус. Стосуватиметься це також вакцинованих осіб. 

Ще одна зміна стосується приїжджих з-поза країн Шенгенської зони.  З 15 грудня невакцинованим особам для уникнення карантину потрібно буде пред'явити на кордоні негативний результат тесту на коронавірус (прийматимуться тести ПЦР і антигенні), виконаний не пізніше, ніж за 24 години. Поки немає роз'яснень, чи треба буде виконувати тест тим, хто перехворів.

Наступна зміна стосується навчання в школах. З 20 грудня по 9 січня там запроваджується дистанційне навчання. До стаціонарного планують повернутися з 10 січня 2022 року.

У дні 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року у Польщі діятиме ліміт на клієнтів у зачинених приміщеннях - не більше 100 осіб (не рахуючи вакцинованих осіб).

Крім того, Польща запроваджує від 1 березня 2022 року обов'язкові щеплення для медиків, вчителів та співробітників силових структур.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: