• Головна
  • Новини
  • У Польщі під арешт взяли четвертого фігуранта справи ексшефа Укравтодору

07.08.2020, 10:53

У Польщі під арешт взяли четвертого фігуранта справи ексшефа Укравтодору

Варшавський суд вирішив у серед взяти під тимчасовий арешт Алєксандра Д., ще одного затриманого у слідстві щодо справи екс-міністра транспорту Польщі та екскерівника Укравтодору Славоміра Новака.

Чоловіка, який представляє польську компанію, котра займається управлінням інфраструктурними проектами, затримали як четверту особу в слідстві щодо корупції та відмивання брудних грошей у зв’язку з дорожніми інвестиціями в Україні. Того ж дня Алєксандру Д. висунули обвинувачення у пропозиції 700 тисяч злотих неправомірної матеріальної вигоди Новаку, який займав тоді посаду шефа Державно агентства автомобільних доріг України. За це йому загрожує 12 років ув’язнення.

«Згідно із доказовим матеріалом, підозрювані домовилися, що Славомір Н. буде незаконно впливати на вибір Укравтодором пропозиції, складеної компанією Алєксандра Д. Пропозиція стосувалася підготовки проєктних документів та нагляду за роботами при ремонті автодороги в Україні», - сказала речниця Окружної прокуратури у Варшаві Алєксандра Скшиняж.

За це, за словами прокуратури, Алєксандр Д. мав пообіцяти Славоміру Новаку хабар у розмірі 10 відсотків від вартості контракту на суму 1,65 млн євро. Обіцяну суму Алєксандр Д. мав перерахувати у вигляді оплати фіктивних консультаційних послуг для компанії, зареєстрованій для цього на Кіпрі за рекомендацією Славоміра Новака.

За словами слідчих, компанія Алєксандра Д. отримала контракт в Україні, однак не приступила до його виконання. Також не відбулося перерахунку обіцяної неправомірної винагороди.

Нагадаємо, ексміністра транспорту та ексшефа Укравтодороду Славоміра Новака затримали наприкінці липня у зв’язку із підозрою у корупції, керуванні злочинної групою та відмиванні брудних грошей. Разом з ним затримали ексочільника військового підрозділу GROM Дарішуа З. та підприємця з Ґданська Яцека П.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: