15.10.2021, 10:29

У Норвегії убивця з лука убив 5 людей

Норвезька поліція розглядає вбивство п'ятьох людей, яке скоїв озброєний луком чоловік у місті Конгсберг, як терористичний акт. Про це йдеться в поширеній заяві правоохоронців. Розслідування інциденту триває, чоловік раніше уже перебував у полі зору поліції.

Вони припускають, що підозрюваний в нападі особливо радикалізувався після того, яке нещодавно прийняв іслам, цитує інформагенція dpa, пише Німецька хвиля.

Наразі 37-річного громадянина Данії підозрюють у нападі на багатьох людей з використанням кількох різновидів зброї, в тому числі лука та стріл. Поліція з'ясовує, чи міг напад спровокувати інших жителів країни вдатися до подібних актів насильства. Поки що жодних вказівок на це немає, зазначили в поліції.

Нагадаємо, що озброєний луком чоловік скоїв напад на людей в середу, 13 жовтня. Він учинив стрілянину з лука в кількох місцях, зокрема в одному з супермаркетів міста Конгсберг.

За даними норвезької поліції, внаслідок нападу загинули чотири жінки і один чоловік. Ще двоє зазнали поранень, в тому числі і поліцейський, який у цей момент був у супермаркеті.

Для того щоб затримати чоловіка, поліція оточила кілька районів, направила гелікоптер і команду саперів. Нападника затримали через більш ніж пів години й доправили до відділку в сусідньому місті Драммен. За даними поліції, під час нападу він діяв сам.

Згодом у поліції поінформували, що підозрюваний раніше прийняв іслам та перебував у полі зору правоохоронців через побоювання його радикалізації. 

Наразі затриманий, котрий виявився місцевим жителем, перебуває під вартою і дає свідчення. За інформацією його адвоката, чоловік готовий до співпраці зі слідством. У прокуратурі заявили, що підозрюваний зізнався в скоєному.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: