• Головна
  • Новини
  • У Надвірній лікарня вперше за 33 роки замінить радянський рентген-апарат

03.12.2020, 10:31

У Надвірній лікарня вперше за 33 роки замінить радянський рентген-апарат

Надвірнянська центральна районна лікарня замовила рентгенівську систему OPERA T30cs за 7 млн грн у ТОВ «Медгарант». Обладнання оновлять вперше з 1987 року.

Про це пишуть "Наші гроші. Львів".

Медики отримають рентген-апарат на три місця італійського виробника General Medical Merate. Апарат дозволяє збільшити кількість обстежень та знижує дозу опромінення на пацієнтів. Система має робочу станцію лікаря-рентгенолога з програмним забезпеченням. Спеціальна конструкція діагностичного стола дозволяє пацієнтові легко піднятися на нього або зійти у вертикальному та горизонтальному положенні.

Придбаний апарат буде першим для лікарні за останні 33 роки, − розповіла редакції уповноважена з публічних закупівель Надвірнянської лікарні Руслана Романишин. Наразі лікарня користується рентген-апаратом, введеним в експлуатацію 1987 року, ще за часів Радянського Союзу.

«Це обладнання вже давно треба було списати, воно працювало погано. У нас таке щастя, що ми будемо мати новий рентген-апарат. Ми його дуже потребували, тим паче, що ми опорна лікарня», − зазначила Руслана Романишин.

Надвірнянська центральна районна лікарня приймає хворих на коронавірус ще з березня. З цього часу вона спрямувала 10,2 млн грн за спрощеною «ковідною» процедурою на подолання інфекції. Поточна закупівля рентген-апарату – найбільша угода лікарні протягом карантину.

Про постачальника

Компанія «Медгарант» зареєстрована 2002 року в Києві. Її власником є Олександр Островський. Компанія спеціалізується на продажі медичного обладнання. Раніше «Медгарант» належала до групи компаній Германа та Володимира Фісталів, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare®) і медичного обладнання.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 1,4 млрд грн. Серед її найбільших договорів – рентген-апарати на 84 млн грн для Центру охорони здоров’я державної кримінально-виконавчої служби України. А також – обладнання для рентгенівських систем за 54 млн грн для департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: