• Головна
  • Новини
  • У Мукачеві громада не пропускала на сесію міськради депутатів від ОПЗЖ

24.03.2022, 15:14

У Мукачеві громада не пропускала на сесію міськради депутатів від ОПЗЖ

"Сьогодні у Мукачівській міськраді відбувся хороший прецедент. Громада не пропускала на сесію міськради депутатів від ОПЗЖ. Власне, на виконання указу президента та рішення РНБО, які припинили діяльність цієї партії. І це дуже правильно".

Про це у ФБ повідромив координатор Волонтерського координаційного центру ua.help Олександр Аронець. 

Олександр Аронець: "Нехай публічно виходять з партії та оголошують про припинення існування фракції, як це зробили депутати ОПЗЖ окупованого Херсона, а тоді хай працюють на громаду (після того, як поспілкуються з СБУ, звісна річ).

Але одне я не можу зрозуміти. Поліція побила громаду, яка не допускала регіоналів на сесію. 😱

Хоча мало би бути навпаки, адже є рішення РНБО.

Ба більше, за інформацією ЗМІ побили навіть нардепа Балогу, який також намагався не допустити регіоналів на сесію, після чого той потрапив до реанімації з гіпертонічною кризою та травмами від рук поліції. За словами місцевих, колаборантів з ОПЗЖ поліція захищала за вказівкою Віктора Микити, голови ОДА.

Сьогодні війна і політичні розборки в міських радах, на мою думку є неприпустимими. Але колаборантів, які роками торгували Україною, слід ставити на місце. Тим паче, коли є указ президента.

То ж, пане Віктор Микита, як і всі інші голови військово-цивільних адміністрацій - зараз чудовий і можливо єдиний шанс знищити 5 колону кремля. Займіться цим, це ваш прямий обов’язок!".

Нагадаємо, що РНБОУ постановила, беручи до уваги повномасштабну війну, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. А саме: «Опозиційна платформа — За життя»; «Партія Шарія»; «Наші»; «Опозиційний блок»; «Ліва опозиція»; «Союз лівих сил»; «Держава»; «Прогресивна соціалістична партія України»; «Соціалістична партія України»; «Соціалісти»; «Блок Володимира Сальдо».

Водночас за словами першого віцеспікера Олександра Корнієнка, у Верховній Раді працюють над документом, який дозволить за народною ініціативою відкликати із місцевих рад депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: