• Головна
  • Новини
  • У Львові жінку оштрафували за виготовлення фальшивого COVID-сертифіката

29.09.2024, 19:39

У Львові жінку оштрафували за виготовлення фальшивого COVID-сертифіката

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок жінці, яка займалася виготовленням фальшивих сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. За послугу з внесення неправдивих даних до електронної системи охорони здоров’я вона отримала 2 тисячі гривень.

Відповідно до матеріалів справи, жінка діяла як посередник між клієнтом, який бажав отримати сертифікат без фактичної вакцинації, та працівником медичного закладу. У грудні 2021 року вона передала персональні дані клієнта через месенджер WhatsApp невстановленій особі з Амбулаторії сімейної медицини. Після цього працівник медичної установи вніс фальшиві дані про вакцинацію до електронної системи.

За свої послуги обвинувачена отримала 2000 гривень, які клієнт переказав на її банківську картку. Під час судового засідання жінка повністю визнала свою вину, висловила щире розкаяння та просила не застосовувати до неї суворого покарання. Суд врахував, що вона раніше не була судима та має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Зрештою, суд визнав жінку винною у виготовленні фальшивого COVID-сертифіката та призначив їй штраф у розмірі 34 тисяч гривень.

На цей вирок ще може бути подана апеляція. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: