• Головна
  • Новини
  • У Львові завершились 58-мі Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь»

11.09.2021, 15:08

У Львові завершились 58-мі Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь»

Вже традиційно у вересні у Львові відбуваються 58-мі Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь». Цьогоріч турнір присвячений 90-річчю заснування Всесвітньої федерації стрільби з лука у Львові, що відбулось 1931 року. Фінальну частину змагань провели сьогодні, 11 вересня, на території Палацу Потоцьких.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

Привітав переможців та вручив їм нагороди міський голова Львова Андрій Садовий.

Серед чоловічих команд перше місце здобула команда з Білорусії, друге – львівська команда, а саме - КЗ ЛОР Школа вищої спортивної майстерності, третє місце – збірна команда Білорусії. Серед жінок перемогу отримала також збірна команда Білорусії, друге місце здобула українська команда збірна регіонів України, а третє – львівська Школа вищої спортивної майстерності.

Цьогоріч участь вже у 58-тих міжнародних змаганнях «Золота осінь 2021» бере рекордна кількість учасників – понад 300 спортсменів, які представляють збірні команди Білорусії, Казахстану, Грузії, Словаччини, Польщі, 13 областей України та м.Київ.

Змагання проводяться серед таких вікових груп: дорослі спортсмени та кадети 2004 р.н. і молодших зі стрільби з лука (олімпійський лук) та дорослі спортсмени в дисципліні «блочний лук».

Цей турнір є одним з найдавніших спортивних змагань, який з 1964 року проводиться саме у Львові і є одним із найпрестижніших турнірів Європи та України зі стрільби з лука. Адже завдяки саме таким спортивним заходам підвищує свою майстерність перспективна молодь, з якої формується резерв збірної команди України.

Цей турнір є одним з основних рейтингових змагань лучного сезону України 2021 року, та єдиним в Україні який включений до міжнародного календаря Всесвітньої федерації стрільби з лука (WA).

Важливою метою цих змагань є підвищення та становлення статусу Львова – міста, в якому зародилась світова стрільба з лука, так і України, як кандидатури на проведення заходів найвищого офіційного рівня зі стрільби з лука.

Львів для стрільби з лука є історичним містом, саме тут 4 вересня 1931 року було створено Міжнародну федерацію стрільби з лука (FITA). Саме у Львові відбувся і перший чемпіонат світу, саме у Львові народилася, мешкає, вчиться, працює найбільша кількість лучників України, чиї імена назавжди залишилися в історії цього виду спорту, як чемпіонів та рекордсменів світу та Європи ще з часів, коли стрільба з лука робила перші кроки на світовій арені.

Нагадаємо, у 2013 році відбулось урочисте відкриття пам’ятної таблиці у холі Ратуші та інтерактивного пам’ятника на пл. Ринок в рамках 50-го Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь - 2013». Пам’ятна таблиця, яку встановили у холі Ратуші, присвячена заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука, а інтерактивний пам’ятник на пл. Ринок – 50-річчю турніру «Золота осінь».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: