• Головна
  • Новини
  • У Львові затримали підозрюваного у замаху на вбивство одеського громадського діяча

23.10.2024, 15:45

У Львові затримали підозрюваного у замаху на вбивство одеського громадського діяча

Правоохоронці Львівської області затримали 43-річного чоловіка за замах на вбивство одеського активіста, який публічно підтримував мобілізацію в Україні.

За інформацією Офісу генерального прокурора, цей злочин був організований російською спецслужбою, яка прагнула здійснити «показову» ліквідацію опозиційного діяча.

Операція із затримання зловмисника була багатоходовою. Правоохоронці імітували вбивство, щоб виявити і затримати російського агента. Чоловік, який раніше працював у службі безпеки одного з російських олігархів, потрапив під увагу спецслужб ще у 2017 році, а після початку повномасштабного вторгнення зв'язок з ним було відновлено.

Агент отримав завдання знайти кілера, готового виконати замовлення за 80 тисяч доларів. Правоохоронці виступили в ролі потенційних виконавців, ввівши в гру підставного «кілера», який діяв під їх контролем. Підставний кілер придбав пістолет з патронами і, виконуючи «завдання», зафіксував «вбивство» на відео та фото.

Після імітації вбивства фальшивий кілер передав агенту матеріали, які підтверджують «успішне» виконання завдання. Затримання російського агента відбулося «на гарячому», коли він збирався передати «докази» вбивства своєму куратору з Росії. У нього виявили гранату Ф-1 та мобільний телефон, що містив докази комунікації з російськими кураторами.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


    Фото 1
   
 

 

Фото 2

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: