• Головна
  • Новини
  • У Львові затримали чоловіка, який за 10 тисяч доларів пропонував організувати незаконний перетин кордону

02.10.2024, 18:12

У Львові затримали чоловіка, який за 10 тисяч доларів пропонував організувати незаконний перетин кордону

Зловмисник обіцяв виготовити підроблені медичні довідки, що свідчили про інвалідність, що дозволяло отримати дозвіл на виїзд з України під час дії воєнного стану.

Правоохоронці Львівщини затримали 50-річного львів'янина, який намагався організувати незаконний перетин державного кордону для військовозобов'язаного громадянина, використовуючи фіктивні документи. Зловмисник обіцяв виготовити підроблені медичні довідки, що свідчили про інвалідність, що дозволяло отримати дозвіл на виїзд з України під час дії воєнного стану.

Операцію провели слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівської області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Чоловіка затримали 30 вересня відповідно до ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після того, як він отримав частину обіцяної суми від «замовника» у розмірі 3 тисяч доларів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, а найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: