• Головна
  • Новини
  • У Львові запустили літературний інтернет-марафон до Дня піхоти

06.04.2020, 20:48

У Львові запустили літературний інтернет-марафон до Дня піхоти

Цього року планували вийти на якісно новий рівень комунікації тих, хто пише про війну та захисників України й великої аудиторії поціновувачів їхньої творчості, але карантин "сплутав" плани.

Про це пише АрміяInform.

Майже рік тому журналісти львівського офісу Інформагентства МОУ АрміяInform та Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука ініціювали проведення у місті Першого всеукраїнського форуму військових письменників. 

Форум тривав три дні, під час якого можна було познайомитись із авторами улюблених книг, поспілкуватись із ними в неоформальній атмосфері, отримати книгу із рук у руки. А ще прихильники сучасної української «лейтенантської прози» могли просто прийти на будь-який з двадцяти заходів форуму та щиро обійняти свого улюбленого автора. А їх тоді зібралось понад два десятки: Олександр Терещенко, Василь Піддубний, Назар Розлуцький, Влад Якушев, Микола Миколаєв, Євгенія Подобна, Леонід Матюхін та багато інших.

Цього року планували вийти на якісно новий рівень комунікації тих, хто пише про війну та захисників України й великої аудиторії поціновувачів їхньої творчості.

Зокрема, на другий форум військових письменників мали б приїхати гості з-за кордону: з Польщі, з Литви. Втім, всесвітня пандемія COVID-19 та жорсткі карантинні обмеження трішки, як кажуть,  «сплутали карти». Однак не збила зі шляху, що єднає українських військових авторів та читацьку аудиторію в усьому світі.

Минулого року Форум стартував 6 травня – в день, коли в Україні уперше на державному рівні вшановували воїнів-піхотинців.

То ж до цьогорічного Дня піхоти оганізатори не змінили літературні традиції і запускають місячний літературний інтернет-марафон, під час якого автори та журналісти читатимуть вибрані уривки улюблених творів військових письменників.

Для когось це стане додатковим шансом насолодитись творами улюбленого автора, для когось – відкриттям у царині сучасної української літератури. А для когось – можливістю заявити про себе як автору.

Організатори заохочують бойових побратимів, які поки що не надрукувались, але прагнуть контакту із читачем також робити відео із читанням власної прози чи поезій та надсилати нам на електронну адресу iamoulviv@ukr.net. Їхні твори опублікують їх на сайті марафону та YouTube-каналі.

Отже, відкриває літературний марафон ветеран АТО з Херсонщини Василь Паламарчук. Він є особливим автором, оскільки він учасник Першого форуму військових письменників. Назва книги «Військовй непотріб» – не випадкова. Це вислів одного великого військового чина, історію про який знає вся бригада, де Василь проходив службу по мобілізації. Вислів прижився і став мемом не менш уживаним, ніж «бандерівці» чи «карателі».

Автор каже, що коли хлопці замовляють книгу, часто пишуть: «Привіт, я теж із «військового непотребу». Ця книга про простих військових, однієї артилерійської батареї, які жили і воювали, виконуючи свою роботу. Такий «тракторний підрозділ із бригадою вантажників». Спочатку це були короткі уривки на ФБ, які через три роки перетворились у книгу.

Автор наголошує: книга про війну та людей на цій війні. Люди різні, хороші й погані, веселі та сумні, але вони знайшли в собі сили бути саме в тому місці і саме в той час, де вони були потрібні.У книжці є моменти, де можна посміятися, є де й сльозу пустити. Книжка про людей, які й вплинули на те, щоб вона з’явилася на світ, зазначає Василь Паламарчук.

Організатори сподіваються, що їхня ініціатива глядачам та слухачам сподобається і знайде широку підтримку. 

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: