11.01.2021, 13:57

У Львові запрацював «Білоруський кризовий центр»

Звертатися до інституції зможуть жертви режиму Лукашенка. Пріоритет Білоруського кризового центру у Львові – допомога білорусам, які переслідуються владою з політичних мотивів.

Про це інформує благодійна організація "Міжнародний волонтерський фонд "Наш Дім", передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 11 січня, "Наш Дім" розпочинає проєкт "Білоруський кризовий центр" з надання допомоги білорусам, які змушені були покинути країну через політичні мотиви. Установа знаходиться за адресою вулиця Дорошенка, 32. Тут надаватимуть юридичну та психологічну підтримку. Допоможуть знайти житло, роботу та навчання, оформити посвідки на проживання в Україні та подати заяви про надання притулку. Також сюди можуть звертатися сім'ї з дітьми, що  шукають школи та дитячі садки, сімейного лікаря.

Окрім цього, у центрі проводять освітні кампанії (семінари), культурні заходи, акції. Пріоритет Білоруського кризового центру у Львові – допомога білорусам, які переслідуються владою з політичних мотивів.

В організації для "Еспресо.Захід" розповідають, що така установа у Львові є необхідністю. Оскільки 80% білорусів, які перебувають в місті, покинули Білорусь з політичних мотивів, але зараз їхньому життю загрожує небезпека.

"У жодного білоруса немає тут сімейних лікарів, вони шукають роботу, живуть в хостелах. А протистояння в Білорусі триває п’ять місяців. Перечекати небезпеку спокійно вони не можуть, бо в людей закінчились гроші", – зазначають у центрі.

Звертатися за допомогою можна з 9:00 до 18:00 та цілодобово у "Телеграм" за номером +38 (068) 325 61 44.

Додамо, що благодійна організація "Міжнародний волонтерський фонд "Наш Дім" створили на початку 2020 року і функціонує в Україні. Організація об’єднала в собі групу професіоналів, правозахисників з досвідом роботи й соціально-активних громадян для реалізації спільних цілей і проєктів. Їхня робота сфокусована на розвиток громадянського суспільства України, підтримання соціальних ініціатив, реалізації проєктів з європейської та євроатлантичної інтеграції України.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: