• Головна
  • Новини
  • У Львові за підозрою у вбивстві затримали праву руку екснардепа Ланя

08.06.2021, 12:08

У Львові за підозрою у вбивстві затримали праву руку екснардепа Ланя

У Львівському аеропорту ім. Данила Галицького 29 травня, близько 12 години за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), затримали праву руку екснардепа Михайла Ланя Артура Пашкуляка.

Про це пише Закарпаття онлайн

Як повідомляють джерела видання у правоохоронних органах, А.Пашкуляк прибув до Львова рейсом із турецького міста Анталія.

Затримання здійснювали київські та львівські правоохоронці.

Крім того, за місцем проживання на території Закарпатської області за підозрою в причетності до цього ж злочину затримані ряд інших осіб - Микола Смужаниця, Василь Щадей, Михайло Синцов, Віталій Першаков, Артем Бакалець, Олександр Турі.

Усі вищевказані особи за матеріалами досудового розслідування обгрунтовано підозрюються у причетності до вбивства відомого мукачівського репера Владислава Русина, який зник у вересні 2020 року на Свалявщині. Владислав Русин був одним із кількох затриманих правоохоронцями членів злочинного угруповання, що, начебто, займалося збутом на території Закарпаття метамфетаміну.

Артур Пашкуляк – представник вузького кримінального оточення колишнього народного депутата від Партії регіонів Михайла Ланя (Блюка). Саме він був тією особою, яка після сутички бійців «Правого сектора» і міліції 7 липня 2015 року (до вирішення якої міліціонери залучили бандитів М.Ланя) передала «правосекторівцям» запрошення від Блюка на «стрілку» в спортивному клубі «Антарес» на 12.00 11 липня.

Зокрема, як повідомляв член парламентської тимчасової слідчої комісії, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зі слів тодішнього керівника "Правого сектора" Закарпаття Олександра Сачка, "7 липня керівнику служби безпеки "Правого сектора" Артуру Керимову подзвонив помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що його шеф хоче зустрітися з керівником бойового крила ПС і поговорити – нібито про те, що ПС заважає Ланьо та його команді. Пашкуляк ж призначив час і місце зустрічі".

Як відомо, результатом тієї зустрічі стали трагічні події в Мукачеві за участі бійців "Правого сектора" Закарпаття, криміналітету з оточення М.Ланя і міліції під керівництвом С.Шаранича.

А.Пашкуляк є кумом колишнього помічника-консультанта  М.Ланя Олега Фірцака (кримінальна кличка «Тайсон»), якого той позбавив цього статусу після того, як відкрилися обставини облаштування "Тайсоном" у селі Ключарки під виглядом пельменного цеху лабораторії з виготовлення наркотиків. «Тайсон» був також охоронцем сина М.Ланя.

Артур Пашкуляк відомий також за збройним замахом на його життя у Мукачеві.

Влад Русин

На першому фото - Артур Пашкуляк

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: