• Головна
  • Новини
  • У Львові влаштували показ одягу, який робить пішохода помітним

16.10.2020, 17:22

У Львові влаштували показ одягу, який робить пішохода помітним

У Львові студенти одного коледжу індустрії моди разом із викладачкою створили колекцію одягу із світловідбивними елементами. Колекцію назвали “Будь помітним - засвітись”.

Її завдання — зробити помітними пішоходів у темний час доби, а також зробити такий одяг із світловідбивачами модним та популярним серед молоді, пише Суспільне. Разом із патрульними презентували молодіжну колекцію увечері, 15 жовтня, — під світлом фар поліцейських авто.

"І молоді хлопці, і молоді дівчата можуть бути, і сучасними і модними, також помітними на дорозі. Складнощів немає, бо є зараз доступ до фурнітури, єдине, що немає — це таких колекцій", — каже дизайнерка Наталія Король.

У Львові влаштували показ одягу, який робить пішохода помітним

За даними поліцейських з початку року трапилось близько 400 аварій за участю пішоходів. У цей період року, коли світловий день короткий, нагадують, що одяг теж впливає на те, як швидко водій автівки зможе помітити пішохода у темряві.

"Якщо людина в темному одязі, в чорному, відстань видимості для водія — це 30 метрів. Якщо в кольоровому, жовтому одязі — збільшується до 50 метрів, так само і в білому збільшується до 50-ти метрів. А якщо людина має на собі світловідбиваючий елемент — то збільшується відстань від 150-ти до 400 метрів", — розповідає начальниця відділу зв'язків з громадськістю патрульної поліції Тетяна Капис.

Поки, за словами дизайнерки Наталії Король, колекцію не запускатимуть у серійне виробництво, але зможуть пошити окремі костюми, якщо до них звернуться охочі. А далі планують створити колекцію аксесуарів і одягу зі світловідбивачами для домашніх тварин.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: