31.05.2023, 15:59

У Львові відкрили вулицю Патріарха Любомира Гузара

У середу, 31 травня, у Львові у роковини смерті видатного українського релігійного діяча Патріарха Любомира Гузара відбулося відкриття вулиці, названої на його честь

Вулиця Патріарха Любомира Гузара з'явилась у Личаківському районі Львова і сполучає вулиці Тарнавського та Ольги Басараб. До початку процесу дерусифікації міського простору вона називалася Льва Толстого.

У відкритті взяв участь Владика Ігор Возьняк, представники церкви, влади області та міський голова Львова. А також долучилися багато містян.

"Це не тільки діяч релігійний, це діяч культури великий, народний діяч, я б сказав, що й політичний, – згадує Владика Ігор про Любомира Гузара. – Ця вулиця залишиться як велика пам'ятка про нього, який любив свій народ, старався про нього, жив для свого народу. Для себе він нічого не збирав і якихось маєтків по собі не залишив. Але залишив велику духовну спадщину. Його різні вислови, розповіді, його мислення". 

Варто відзначити, що значна частина будинків вулиці внесені до реєстру пам'яток архітектури місцевого значення. Вулиця особливо затишна. Будівлі зустрічають фасадами, оздобленими фактурами тиньку та штучним каменем, балконами та подекуди вікнами-ілюмінаторами. Більшість цих кам'яниць збудовані у стилі польського конструктивізму 1930-х років.

відкриття вулиці Патріарха Любомира Гузара

відкриття вулиці Патріарха Любомира Гузара
відкриття вулиці Патріарха Любомира Гузара

відкриття вулиці Патріарха Любомира Гузара


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: