• Головна
  • Новини
  • У Львові відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ

25.06.2021, 08:21

У Львові відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ

Учора, 24 червня, у Львові урочисто відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ. Зокрема, проспектом на честь Понтифіка найменували частину вулиці Хуторівка – від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини. Саме там розташовані філософсько-богословський факультет Українського католицького університету, Львівська духовна семінарія Святого Духа, Патріарший дім УГКЦ. Цю подію приурочили 20-літтю візиту святого Папи в Україну.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Владика Борис Ґудзяк, Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ побажав, аби постать Потифіка й наявність цього проспекту скріплювала єдність Католицької церкви в різних обрядах та зближувала різні конфесії між собою.

«По цій вулиці ступала нога і їхав папамобіль великого святого, можливо, найбільшої людини ХХ століття, яка любов’ю до Бога і до людей зменшувала зло, давала надію. І дай Боже, щоби цей проспект, яким будуть їздити люди на роботу, додому, до ринку, на навчання, стягував на наше місто заступництво цього великого святого і любителя людей і України. Нехай його постать скріплює єдність Католицької церкви в різних обрядах, нехай його екуменічне свідчення зближує конфесії нашої землі, нехай росте дружба між сусідніми народами, і нехай ця постать стає чимраз більше частиною свідомості нових поколінь, які, можливо, не бачили наживо, але можуть черпати натхнення і надії від святого Папи Івана Павла ІІ», - зазначив владика Борис Ґудзяк, Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ.

Владика Мечислав Мокшицький, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ  зауважив, що Іван Павло ІІ буде добрим покровителем для всього міста і всієї України.

«Ми вшановуємо Івана Павла ІІ в наших церквах і публічних місцях. Я дуже дякую голові міста Львова за це рішення, що ця вулиця також носить його ім’я. Я вірю, що він буде добрим покровителем для всіх нас, мешканців цього міста, і не тільки. І буде добрим провідником до нашого дому нашого Бога Отця», - сказав владика Мечислав Мокшицький, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ.

Ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах подякував усім, хто долучився і долучається до розквіту цього містечка, усім, хто тут живе і навчається.

«Тут, на цій території, де ми зараз зустрічаємося, формується еліта нашої держави, нашої церкви. Тут є богословський факультет, близько є Духовна семінарія, поруч є місце, де зустрічається з багатьма особами Глава нашої Церкви Патріарх Святослав. Це місце окроплене потом багатьох людей, які працювали, будуючи ці будинки, а особливо благословив їх Іван Павло ІІ – розуміючи, що це тільки початок. Я сьогодні хочу подякувати усім, які спричинилися і спричиняються до розквіту цього місця, і людям, які тут живуть і навчаються. Дякую, що це місце благословенне і дає велику надію, що ця Божа наука буде тут розвиватися», - зазначив отець Богдан Прах, ректор Українського католицького університету.

Подія відбулась неподалік філософсько-богословського факультету УКУ.

Нагадаємо, упродовж 23-27 червня Україна святкує 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну. Значна частина візиту святого Папи відбувалася на Сихові, де й розташовано новоперейменований проспект на честь Понтифіка.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: