26.09.2022, 14:49

У Львові відкрили мобільну майстерню протезування

У понеділок, 26 вересня, у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова відкрили мобільну майстерню протезування. Там надаватимуть допомогу не лише військовим, а й цивільним, які постраждали від російської агресії. На відкриття приїхав Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Усе потрібне обладнання, зокрема, комплектуючі до протезів та матеріали одного з найкращих у світі виробників, німецької компанії “Ottobock”, надала Мальтійська служба допомоги за підтримки уряду Німеччини та МОЗ України. Разом з майстернею Центр “Незламні” отримав 200 протезів.

“У цій майстерні для пацієнтів, які потребують протезування, будуть проводити заміри, а медики налаштовуватимуть та доопрацьовуватимуть протези. Тут вже встановлено все необхідне обладнання, а персонал Першого медичного об’єднання навчається у найкращих американських фахівців, щоб надавати послуги найвищого рівня в себе вдома, в Україні”, – зазначив Андрій Садовий.

У майстерні допомагатимуть не лише військовим, кажуть в лікарні. Зараз більша частина пацієнтів – це цивільні, які постраждали внаслідок військової агресії. Також є цивільні, що мають вроджені патології і потребують протезування.

До реабілітаційної команди майстерні входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, протезист, реабілітаційна медична сестра і психолог. Команда співпрацює з хірургом, який оперував пацієнта, для того, щоб підібрати найбільш ефективну програму реабілітації індивідуально для кожного.

"Протезування – це один із пріоритетів нашої роботи, адже функціональних кінцівок потребують сотні пацієнтів. Наш обов’язок про них потурбуватися", – додає директор Першого медичного об’єднання Олег Самчук.

До слова, зараз у лікарні медики працюють з 10 пацієнтами, які очікують на протезування. Також чимало охочих записались у лист очікування. Записатися на протезування можна за телефоном 0 800 333 003, або ж написати на фейсбук-сторінку Першого ТМО: https://www.facebook.com/1tmolviv.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: