01.02.2023, 16:27

У Львові відкрили "Юрту Незламності"

Сьогодні у Львові, біля Порохової вежі, відкрили четверту в Україні "Юрту Незламності". Такі юрти – насамперед, символ підтримки і багатовікової українсько-казахської дружби. Разом з тим, юрти виконують також і роль звичних "пунктів незламності" – тут можна зігрітися, підзарядити телефон чи інші гаджети, випити чаю, а також скуштувати традиційні казахські плов та баурсаки.

"Сьогодні український незламний народ надихає народи в цілому світі. І сьогоднішній подарунок – це знак особливої уваги. Ми ж розуміємо, що Казахстан перебуває у часі становлення своєї державності, країни. Я думаю, що громадяни Казахстану кожного дня моніторять ситуацію, як ми даємо відсіч москалям. Тому вони дали нам частину свого серця. Велика подяка всім, хто долучився, особливо казахському бізнесу", – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Присутня на відкриті Почесний консул Казахстану у Західній Україні Галина Маслюк розповіла, що "Юрта Незламності" буде розміщена у Львові щонайменше до кінця березня. У ній також проводитимуть майстер-класи та різні активності для дітей.

"Програма заходів у юрті буде розміщена на сайті Почесного консульства і тут на місці. Будемо запрошувати діток зі школи і давати їм можливість малювати, ділитися своїми почуттями як вони бачать перемогу. Ці малюнки будемо відправляти в Казахстан, з координатами, щоб казахські діточки єдналися з нами", – розповіла Галина Маслюк.

Станом на сьогодні "Юрти Незламності" відкрили у Бучі, Києві і Харкові. Загалом в Україні планують встановити шість юрт.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: