23.10.2021, 11:55

У Львові видали довідник «Львівський модернізм»

«Бюро спадщини» у Львові видало інформаційний довідник «Львівський модернізм» про будинки періоду міжвоєнного часу. Зробили це у партнерстві із управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка», в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«В процесі реалізації проєкту «100 років модернізму у Львові» підготовлено низку відеороликів та проведено дослідження будівель епохи модернізму. Також розроблено інформаційний довідник «Львівський модернізм», який призначений насамперед для мешканців міста та власників приміщень у будівлях, побудованих у міжвоєнне двадцятиліття. Він стане своєрідним путівником для пізнання цінності архітектури», - розповів директор «ЛКП» Бюро спадщини» Павло Богайчик.

З довідника, зокрема, можна почерпнути рекомендації для відновлення і збереження кожного окремого архітектурного елементу та будівлі в цілому.

Завантажити електронну версію довідника можна на сайті Бюро спадщини.

Нагадаємо, в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові» Бюро спадщини спільно з партнерами також  підготувало путівник «Шлях львівського модернізму». А ще встановили інформаційні таблиці на фасадах 30-ти історичних будівель Львова побудованих у міжвоєнний період. Це історичні будівлі, які розташовані на території історичного ареалу міста.

Проєкт «100 років модернізму у Львові» є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021», покликаний сприяти популяризації і збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: