• Головна
  • Новини
  • У Львові вдова загиблого солдата виграла суд щодо невиплаченої компенсації

20.09.2024, 12:47

У Львові вдова загиблого солдата виграла суд щодо невиплаченої компенсації

Військова частина відмовила вдові загиблого старшого солдата у виплаті його останнього грошового забезпечення в розмірі 100 тисяч гривень. Жінка звернулась до Львівського окружного адміністративного суду і здобула перемогу у справі, добившись права на отримання виплати.

Як вказано у рішенні, яке оприлюднили у судовому реєстрі у вересні 2024 року, 
Загиблий військовослужбовець служив у одній із військових частин та помер у березні 2023 року під час лікування у медичному закладі Запоріжжя. Його смерть була визнана такою, що пов'язана з виконанням обов’язків військової служби. Після смерті чоловіка його дружина звернулася до військової частини з проханням виплатити останнє грошове забезпечення, яке належало солдату, однак їй було відмовлено. Згодом жінка надіслала повторне звернення, але отримала відповідь, що для отримання виплат вона повинна надати свідоцтво на спадщину.

Не погоджуючись із такою вимогою, вдова вирішила оскаржити рішення військової частини в суді. Її інтереси представляв адвокат, а процес розгляду справи відбувся у Львівському окружному адміністративному суді. Військова частина, у своєму захисті, наполягала на тому, що смерть солдата була пов’язана з виконанням службових обов’язків, але не з захистом Батьківщини. Представники частини також зазначили, що у загиблого була ще одна дитина від попереднього шлюбу, а також на його утриманні перебували батьки. З огляду на це, військова частина заявила, що вдова повинна відкрити спадкову справу, щоб уникнути майбутніх спорів.

Суддя Олена Крутько розглянула справу та дослідила всі надані матеріали. Вона винесла рішення на користь вдови, зазначивши, що вимога військової частини щодо надання свідоцтва на спадщину не ґрунтується на вимогах чинного законодавства.

Суддя також зазначила, що твердження про непов'язаність смерті військовослужбовця із захистом Батьківщини не відповідають фактам справи. Суд визнав дії військової частини протиправними та зобов’язав здійснити виплату грошового забезпечення вдові загиблого солдата. Рішення суду може бути оскаржене у встановленому законом порядку. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: