• Головна
  • Новини
  • У Львові у Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” встановили перший біонічний протез руки

16.09.2022, 11:23

У Львові у Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” встановили перший біонічний протез руки

У Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний Михайло Юрчук. Захисник втратив руку та ногу весною під Ізюмом, а сьогодні знову може рухати пальцями. Також стартував благодійний збір на біонічні протези для українців.

“Встановлення першого біонічного протеза – це ще один важливий крок до порятунку українців в Україні. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість. Українські лікарі відновлять кожного українця, який постраждав від війни, у наших українських лікарнях. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. І ми до неї йдемо, щодня розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації як фізичної, так і психологічної. Ми створюємо найкращу медицину для наших незламних людей”, – розповів генеральний директор Першого медоб’єднання Львова
Олег Самчук.

Тим, хто втратив верхню кінцівку, зазвичай встановлюють гаки або косметичні протези. Перші – для роботи, другі – щоб не привертати увагу. Проте справді якісним рішенням для таких людей є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.

Біонічну руку Михайлу Юрчуку Михайлу Юрчуку встановили коштом Центру “Незламні.

“З кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда, яка складається з хірурга, травматолога, протезиста, фахівця з реабілітації та фахівця з ментального здоров'я. Пацієнт не шукає допомоги по різних закладах України і закордону, він отримує її в одному місці, в умовах багатопрофільної лікарні, а українська медицина отримує нову послугу у лікуванні воєнної травми”, – каже директорка з розвитку Першого медоб’єднання Львова Ірина Заславець.

Оскільки на протезування чекають сотні поранених війною українців, Національний центр реабілітації “НЕЗЛАМНІ” спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт “Протези для Незламних”. Завдяки проєкту щонайменше півсотні українців отримають надсучасні біонічні протези.

Щоб допомогти пів сотні українців, потрібно зібрати 100 мільйонів гривень. Долучитись просто: потрібно перейти на сайт dobro.ua і натиснути кнопку “Підтримати”. Ви можете самі вказати суму, якою підтримаєте проєкт. Також можна відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: