30.11.2019, 10:50

У Львові створюють лісовий заказник площею 42 га

Створення лісового заказника «Лісопарк Рудно» на завершальному етапі

Як повідомили у Львівській облдержадміністрації, постійна Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила створення лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудне». Цей природоохоронний об'єкт розташовуватиметься на території Рудненської селищної ради Залізничного району Львова орієнтовною площею 42 га.

Робота над створенням заказника розпочалася з ініціативи небайдужих мешканців селища та громадських організацій, зокрема депутата Львівської міської ради О. Посипанко, ГО «Самопоміч» в смт Рудно, ГО «Розвиток Рудне» та ГО «Авангард Рудне», які звернулися з відповідним клопотанням до Департаменту.

Лісовий заказник місцевого значення «Лісопарк Рудно» створюється в цілях  запобігання забудови такої цінної території, збереження аборигенних та інтродукованих видів дерев і кущів, охорони рідкісних видів місцевої флори та фауни, збереження в природному стані біорізноманіття та використання об’єкту в  природоохоронних, науково-дослідних ,рекреаційних та освітньо-виховних цілях.

Флора території, що відведена під лісовий заказник місцевого значення «Лісопарк Рудно» представлена такими видами, як сосна, вільха чорна, дуб звичайний, осика, верба біла, глід, крушина ламка та ін.

Тваринний світ території пропонованої до заповідання представлений декількома видами, включенними до «Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи» (ропуха звичайна та райка деревна).

Лісовий заказник«Лісопарк Рудно» забезпечить збереження сприятливої екологічної ситуації, попередження негативних процесів та  явищ на території Рудненської селищної ради.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: