• Головна
  • Новини
  • У Львові стріляли в екснардепку Ірину Фаріон. Поліція проводить спецоперацію

19.07.2024, 20:47

У Львові стріляли в екснардепку Ірину Фаріон. Поліція проводить спецоперацію

У Львові, на Масарика, 3 на професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон вчинили замах на життя. Вона у критичному стані

Про це повідомляє поліція Львівської області.

"У Львові зловмисник стріляв у громадську діячку - проводиться спеціальна поліцейська операція для його затримання. Поранену госпіталізовано - зараз медики рятують їй життя. Сьогодні, 19 липня, о 19.30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу. Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Їі було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

"Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця", - додають у поліції.

У якому стані Ірина Фаріон

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф "Еспресо.Захід" повідомили, що о 19:34 надійшло два виклики: від очевидця та поліцейського.
 

"Ми прийняли виклик від поліцейських про вогнепальне поранення на вул. Масарика, 3. Стріляли у жінку невідомого віку. Поранення в голову. Її госпіталізовано в колишню лікарню швидкої допомоги. Жінка у важкому стані", - сказали медики.

Ірина Фаріон була доставлена до лікарні Першого територіального медичного об'єднання міста Львова Св. Пантелеймона на вулиці Миколайчука, яка неподалік розташована. У медзакладі повідомили, що вона у реанімації:

"Близько 20 години до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова поступила жінка з вогнепальним пораненням. Нині вона перебуває в реанімації. Стан важкий. З огляду на лікарську таємницю та необхідність збереження персональних даних пацієнтів, незалежно від їх публічності, більш детальної інформації надати ми не можемо".

"Постріл зробив молодик років 20-25"

В ефірі Еспресо депутат Львіської міської ради Андірян Гутник повідомив деталі замаху на життя Ірини Фаріон.

"Приблизно о 19:30, Ірина Фаріон підходила до свого будинку на вулиці Масарик. Невідомий молодик, його опис мають всі правоохоронці. Він був у якомусь капелюшку, років 20-25. Зробив постріл з вогнепальної зброї у голову, куля потрапила у скроню. Сусіди-очевидці бачили ту ситуацію. Постріл був з пістолета без глушника, тому досить чутно. Люди це все бачили. Молодик відразу після пострілу втік", - відзначив Гутник.

Він додав, що місцеві викликали швидку, яка оперативно приїхала.  

"Зараз зв'язувався з керуючими лікарні, лікарі говорять, що стан надважкий. Борються і роблять все, щоб врятувати їй життя. Казали, що ми все робимо, у нас все є, ситуація надважка, під контролем. А нам всім треба тільки молитися і надіятися, бо, якщо є хоч один шанс, я впевнений, що львівські лікарі зроблять все, аби Ірина Фаріон жила і була врятована сьогодні", - сказав Гутник. 

Зброя була без глушника

Про стрілянину спершу повідомили в телеграм-каналах,  з'явилося фото, як жінку доставляють у карету швидкої.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: