• Головна
  • Новини
  • У Львові сьогодні молитимуться за мир та припинення пандемії

01.01.2021, 11:45

У Львові сьогодні молитимуться за мир та припинення пандемії

1 січня 2021 року під патронатом міжнародного екуменічного руху Фоколяре представники різних релігій зможуть об’єднатися для спільної молитви за мир, припинення пандемії коронавірусу, уздоровлення хворих та Божий захист медичних працівників.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Дата зустрічі вибрана не випадково, адже у цей день людство відзначає Всесвітній день миру, святкування якого започатковано святим Папою Павлом VI у 1967 році.

Ініціатором такої зустрічі і молитви у Львові є священик РКЦ в Україні Григорій Драус. Він запрошує представників різних релігій і конфесій, а також усіх бажаючих на цю міжрелігійну зустріч (будуть християни, євреї і мусульмани), яка розпочнеться о 18:00 год першого січня 2021 року в храмі римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ у Львові, Стрийська 6, Сокільники.

За його словами, зустріч планується провести у форматі, запропонованому ще святим Папою Римським Іваном Павлом ІІ, котрий під час свого понтифікату в 1986 році зібрав релігійних лідерів світу на одному місці, в Асізі, щоб разом, кожен згідно зі своєї релігійної традиції, помолилися про мир.

"Сьогодні, оскільки до цієї проблеми миру і війни додалися ще й епідеміологічна проблема та спричинене нею соціально-економічне напруження, прагнемо у скромних умовах зібрати для молитви носіїв різних релігійних вірувань, відтак об’єднати наші зусилля на шляху до братерства усього людського роду. Адже згідно з навчанням також і Папи Франциска у його останній енцикліці усі люди, як діти одного Бога Отця, створені за Його образом і подобою, мають у гідності особи великий рівень єдності незалежно від своїх поглядів, у тому числі і релігійних переконань. Ми вшановуємо інших, знаємо, що як говорять документи Другого Ватиканського собору, зерна правди є в різних релігіях світу і люди в різний спосіб шукають Бога. Ми християни знаємо, що всю повноту правди відкрили в Ісусі Христі. Але також хочемо зустрітися з іншими й у такий спосіб виявити свою повагу до їхніх поглядів, аби могти будувати світ, у якому всі можемо почуватися як діти одного Бога", - говорить священик.

Протягом цієї зустрічі у дусі відомої зустрічі в Ассизі, інших міжрелігійних зустрічей, що проводилися пізніше Папою Бенедиктом, Папою Франциском, юдеї, мусульмани, буддисти, індуїсти, традиційні релігії Африки, і християни різних конфесій, кожен зможе піднести до Бога згідно своєї традиції молитви про мир і зцілення.

Програма зустрічі також передбачає короткий огляд католицького вчення про інші релігії, викладене у Декларації Другого Ватиканського собору, Eнцикліці Папи Франциска «Усі - брати», і навчанні Слугині Божої К’яри Любіх - засновниці екуменічого руху Фоколяре, завданням котрого є будування єдності між християнами і всіма людьми світу.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: