• Головна
  • Новини
  • У Львові проведуть два конкурси, присвячені діяльності Євгена Коновальця

22.10.2021, 16:08

У Львові проведуть два конкурси, присвячені діяльності Євгена Коновальця

На засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про проведення двох конкурсів, пов’язаних з діяльністю полковника Армії УНР Євгена Коновальця. Обидва конкурси реалізовуються в рамках Програми відзначення 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Одне рішення стосувалось проведення Всеукраїнського конкурсу досліджень та проектів, пов’язаних з діяльністю Євгена Коновальця, на 2021 рік.

«Було прийнято ухвалу про відзначення 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця, якою було передбачено низку заходів на 2021 рік. Відтак робочою групою було напрацьовано проведення Всеукраїнського конкурсу досліджень та проектів. Конкурс скерований на науковців, істориків, митців, які працюють з тематикою висвітлення діяльності Коновальця. Конкурсом передбачено три призові місця та грошові винагороди: 40, 25 і 20 тисяч гривень», – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР.

«Всеукраїнський конкурс – це дуже мудре рішення. З одного боку ми робимо промоцію цієї тематики на всю Україну. З іншого – ми отримуємо зовсім інший спектр бажаючих взяти участь, відповідно це суттєво підвищує якість конкурсу», – наголосив Андрій Садовий, мер Львова.

Другим рішення виконкому було затверджено порядок реалізації конкурсу з надання премій імені полковника Армії УНР Євгена Коновальця талановитим і перспективним курсантам та ліцеїстам.

«Цей конкурс скерований на ліцеїстів ліцею імені Героїв Крут та курсантів Академії сухопутних військ. Він стане мотиваційним інструментом для студентів в їхніх досягненнях у військовій підготовці, вивченні історії України та діяльності Євгена Коновальця», – зазначила Наталія Бунда.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: