• Головна
  • Новини
  • У Львові продовжують продавати російськомовні журнали: громадськість обурена

29.09.2024, 12:13

У Львові продовжують продавати російськомовні журнали: громадськість обурена

На третьому році повномасштабної війни з Росією у Львові, одному з центрів українського патріотизму, в кіосках мережі «Інтерпрес» досі продаються російськомовні видання. Ця ситуація викликала обурення серед громадськості та поставила під питання ефективність процесів деколонізації та українізації в регіоні.

 Про це пише Діло, інформує WestNews.

У одному з кіосків, а ймовірно і в інших, на вітринах можна побачити періодичні видання російською мовою, такі як «Лиза» з кросвордами, «Бабушкины советы», «Изумруд» та інші. Це викликає занепокоєння серед львів'ян, особливо в умовах війни, коли національні зусилля спрямовані на відмову від усього російського.

Бізнес vs патріотичні цінності

Компанія «Інтерпрес», яка вже 27 років працює на ринку, належить ТзОВ «Експрес медіа груп» (70%) та Володимиру Креховецькому (30%). Кінцевим бенефіціаром «Експрес медіа груп» є Ігор Починок, засновник газети «Експрес».

Цікаво, що нещодавно «Інтерпрес» припинив продаж і поповнення транспортних карток «ЛеоКарт», посилаючись на збитковість. Це рішення ставить питання про пріоритети компанії, особливо в умовах війни та громадських змін.

Суспільний резонанс

Наявність російськомовної літератури у кіосках викликає критику з боку багатьох львів'ян. Вони вважають, що це суперечить загальнодержавним процесам українізації, які активно просуваються в Україні, зокрема у Львівській області.

Ця ситуація ставить перед суспільством важливі питання про те, як бізнес повинен відповідати на суспільні виклики під час війни. Баланс між комерційними інтересами та патріотичними цінностями стає особливо актуальним у цей період.

Титульне фото - Діло.

Марина Лапіна, для WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: