• Головна
  • Новини
  • У Львові при церкві Покрови Пресвятої Богородиці відкрили шахову школу

20.10.2021, 15:51

У Львові при церкві Покрови Пресвятої Богородиці відкрили шахову школу

В ораторії імені святого Домініка Савіо (вул. Личаківська, 175) відбулося відкриття школи шахів «Три Королі», на яке запросила громадська організація «Центр виховання національної еліти». Розпочали з молитви і привітань від настоятеля салезіянської спільноти при храмі Покрови Пресвятої Богородиці о. Петра Майби та директора ораторії о. Тараса Байовського.

Про це пише пресслужба Львівської міськради.

На свято прийшли діти разом зі своїми батьками, перетворивши подвір’я церкви в епіцентр цікавого дійства. Діти брали участь в конкурсах, танцювальних змаганнях, об’єднувалися в команди, виконували творчі завдання, називали шахові терміни, за свою активність отримували солодкі подарунки. Також на відкриття завітали художниці з аквагриму, які створили кольоровий настрій.

«Храм Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ є одним з перших не лише у Львові, але й в Україні, де функціонуватиме шаховий гурток. Тому це історична подія для нашого міста, – зазначив співзасновник школи шахів «Три Королі», кандидат у майстри спорту з шахів, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Антон Литвинець. – Наша школа шахів є ще зовсім юною, але її досягнення вже досить вагомі. Десять вихованців виконали розряди, відбулося кілька шахових таборів у Карпатах, тренування проводять кваліфіковані тренери, організовуються Всеукраїнські шахові фестивалі «Кубок Трьох Королів». Головним завданням є сприяння інтелектуальному розвитку дітей та молоді, розвиваючи логічне, аналітичне, творче і просторове мислення, пам’ять, уяву, вольові якості».

«Святий Іван Боско завжди робив так, щоби при його ораторії були діти і заохочував їх приходити на різні гуртки чи ремесла. В такий спосіб мав можливість спілкуватися з молоддю, допомагати їй духовно і розумово розвиватися. Для нас також важливо мати в ораторії гуртки і катехизації. Дон Боско казав, що потрібно виховувати дітей бути «добрими християнами і чесними громадянами». Думаю, під супроводом отців та тренерів з шахів українські діти виховуватимуться за таким вищезгаданим принципом», - наголосив директор ораторії ім. святого Домініка Савіо о. Тарас Байовський.

З-поміж найактивніших дітей, які виявляли різноманітні здібності і таланти, обрали Короля і Королеву. Вони вміють грати в шахи, але хочуть вчитися ще більше, щоб в майбутньому стати чемпіонами.

На завершення, провели розіграш безкоштовних місячних абонементів у школу шахів «Три Королі». Тут працюватимуть тренери з великим досвідом роботи – Іван Рушинець, Станіслав Лазар та Владислав Баклажков, які є учасниками багатьох шахових змагань, зокрема Kasparov Chess Foundation University Cup-2021. На першому занятті діти зіграли свої шахові партії, але головні враження попереду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: