• Головна
  • Новини
  • У Львові презентували видання найбільшої Рукописної Біблії в Україні

08.07.2021, 17:22

У Львові презентували видання найбільшої Рукописної Біблії в Україні

Сьогодні, 8 липня, у Львові презентували видання найбільшої Рукописної Біблії. До заходу від громади міста долучився директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Про це йдеться на сайті Львівської міськради.

На заході, організованим Біблійним товариством, презентували видання рукописної Біблії, у переписуванні якої взяли участь понад 30 000 людей. Серед них: глави всіх Церков православного, католицького та протестантського віросповідання, чотири президенти України, п’ять прем’єр-міністрів, три голови ВРУ, понад 200 нардепів і три Герої України. Рукописна Біблія встановила три національні рекорди: це найбільша рукописна книга в Україні; це книга, в якій зібрано найбільшу кількість почерків сучасних українців – в її переписуванні взяли участь понад 30 тисяч людей; попри величезну кількість сторінок, її все-таки вдалося зшити в один том. Організатором проєкту є Українське Біблійне Товариство.

На презентацію Рукописної Біблії прийшли представники різних конфесій, члени Товариства та представники влади. Від імені громади міста захід відвідав Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

«Маю честь разом з іншими представниками влади привітати товариство з подією, яка стала знаменною для історії України з перепису цієї Біблії. Дякую всім, що ви зробили цю справу, і Львів є гордий від того, що ми були тими людьми, хто записав останні штрихи у переписі цієї Біблії. Ми радіємо, що ви стали об’єктом об’єднання всіх конфесій, церков та всіх, хто вірить у Бога», - сказав під час виступу Євген Бойко.

Також Євген Бойко вручив диплом за визначні та жертовні досягнення у створенні Рукописної Біблії та з нагоди 30-ї річниці від дня створення Українського Біблійного Товариства.

Довідка

Українське Біблійне Товариство (УБТ) є релігійною неприбутковою організацією, яка була заснована у 1991 році з ініціативи існуючих в Україні християнських церков та релігійних організацій, що визнають Біблію як Слово Боже.

Завданням Біблійного Товариства є здійснення перекладу, друкування і поширення Святого Письма — Біблії та окремих її частин — для духовного відродження та просвітництва народу України.

Організаційно Товариство охоплює чотири регіональні відділення: центральне (м. Київ), західне (м. Львів), південне (м. Херсон) та східне (м. Харків), які представляють УБТ на своїй території. Загалом у них працює близько 30 людей.

Західне регіональне українське біблійне товариство (представництво Українського біблійного товариства) — християнська неконфесійна спілка, що займається перекладом та розповсюдженням Біблії та її окремих книг в Україні. Товариство є учасником міжнародної асоціації «Об’єднані біблійні товариства».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: