• Головна
  • Новини
  • У Львові презентували унікальні книжки із колекції письменника Станіслава Вінценза

09.02.2021, 09:49

У Львові презентували унікальні книжки із колекції письменника Станіслава Вінценза

8 лютого у Львівському історичному музеї (Італійський дворик) відкрили виставку «Вінценз. Бібліотека», присвячену видатній особистості, польському письменнику та філософу Станіславу Вінцензу.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Експозицію виставки склали майже 1000 раритетних книжок. Серед них унікальні видання Гомера, Данте, Шекспіра, Платона. А також примірники з автографами та посвятами сучасників та приятелів письменника  – Єжи Ґедройця, Чеслава Мілоша, Юзефа Чапського, Ґустава Герлінґ-Ґрудзінського, численних французьких, німецьких, американських інтелектуалів.

«Сьогодні нас тут зібрала чудова подія – у самому серці Львова ми маємо можливість ознайомитися з приватною колекцією книг, які належали видатному письменнику і філософу Станіславу Вінцензу. Те, що відтепер бібліотека Вінценза буде зосереджена у Львові – дуже цінно. Але цінніше те, що ці книги не просто стануть музейними експонатами; згодом їх передадуть Українському католицькому університету – і до них матимуть доступ усі бажаючі студенти і дослідники. Адже цьому видатному чоловікові ми завдячуємо тим, що будучи поляком, він майже все своє життя, а разом з ним і свій колосальний труд присвятив Україні і українцям. І саме завдяки його літературній праці у європейських країнах знають про нашу колоритну Гуцульщину», - наголосив голова Львівської ОДАМаксим Козицький.

Виставка буде представлена широкому загалу глядачів у Львівському історичному музеї з 8 до 21 лютого. Після цього книги будуть депоновані в  інформаційно-культурному центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету у Львові.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: