• Головна
  • Новини
  • У Львові посмертно нагороджуватимуть львів'ян, які з 2014 року обороняли незалежність України

25.05.2023, 20:33

У Львові посмертно нагороджуватимуть львів'ян, які з 2014 року обороняли незалежність України

З нагоди Дня Героїв Львів започатковує церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно) наших Захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України. У п'ятницю, 26 травня, перші відзнаки (посмертно) отримають 20 львівʼян, які загинули від рук окупанта.

«Завтра ми вручимо нагороди родинам тих, хто загинув першими у цій війні ще у 2014 році. І далі поступово зустрічатимемось й з іншими. Такі нагороди (посмертно) отримають усі львівʼяни, які віддали своє життя за нас з Вами. Сама церемонія нагородження відбуватиметься з нагоди великих державних та національних свят. 

Цього разу захід приурочено Дню Героїв. Нагорода, яку отримують родини, це символ нашої вдячності та пам’яті про подвиг наших Героїв. Для нас важливо, щоб їх родини відчули, що ніколи Львів про них не забуде», — говорить  керівник департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

У залі будуть розставлені прапори усіх видів Збройних Сил України. Також запалять свічку як символ вічної пам’яті про Героїв. Музичний супровід на заході забезпечуватиме Муніципальний хор «Гомін», а почесна варта нестиме службу. 

Нагадаємо, «Почесний знак святого Юрія»  - це міська нагорода. Ним нагороджують за видатні заслуги перед Львовом. Відзнака зображена у виглядi хреста, у який вписане коло iз зображенням Святого Юрiя — покровителя міста.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: