• Головна
  • Новини
  • У Львові оголосили нічне патрулювання із гарячими стравами для бездомних

09.02.2021, 15:25

У Львові оголосили нічне патрулювання із гарячими стравами для бездомних

Львівська спільнота взаємодопомоги "Емаус-Оселя" оголосила нічне патрулювання із гарячими стравами та теплим одягом.

Теплий одяг та їжу роздаватимуть бездомним людям, — повідомила у коментарі Суспільному заступниця голови ради організації Наталія Саноцька.

У лютому — це перше нічне патрулювання. Його розпочнуть 9 лютого після 20 години на території Залізничного, Приміського, а також автовокзалу, де часто бездомні збираються на нічліг.

"Ми розпочинаємо нічне патрулювання, коли стовпчики термометрів опускаються до 10 градусів морозу, або коли є негода. Пізно ввечері ми беремо суп, гарячий чай та інформаційні листівки з корисною інформацією для бездомних людей. Ми роздаємо інформацію, де є годування, адже у Львові є багато ініціатив", — каже Наталія Саноцька.

На вечір вівторка, 9 лютого, готують 40 літрів супу та 20 літрів чаю. Так планують нагодувати близько 50 бездомних. Це середня кількість людей, яка збирається. Готують їжу мешканці "Оселі", які раніше були бездомними, а також соціальні працівники.

"Це вияв солідарності з тими, хто ще на вулиці. Ми запрошуємо бездомних в осередок підтримки, де вони можуть помитися. У Винниках, на вулиці Винниченка, 3 є приміщення, де бездомні проходять процес ресоціалізації. Але цього року було 25 місць, ми додали ще 5, тепер є 30 місць. Вони усі зайняті", — розповіла заступниця голови ради спільноти взаємодопомоги "Оселя" Наталія Саноцька.

Проводити нічне патрулювання планують до кінця цього тижня. А далі орієнтуватимуться на погодні умови.

Окрім цього спільнота "Оселя" щочетверга годує бездомних біля Порохової вежі. Гроші для цього збирають, віддавши за благодійну пожертву одяг, який львів'яни залишають у спеціальних контейнерах. Частину речей віддають бездомним.

Львів'яни, які хочуть допомогти спільноті "Оселя" та бездомним, можуть підтримати організацію через сайт emaus-oselya.org/ua, натиснувши кнопку "Підтримати діяльність".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: