• Головна
  • Новини
  • У Львові обговорили дотримання прав громадян і адвокатів під час мобілізації: висунуті пропозиції для вдосконалення процесу

25.10.2024, 20:31

У Львові обговорили дотримання прав громадян і адвокатів під час мобілізації: висунуті пропозиції для вдосконалення процесу

25 жовтня у Львові відбувся круглий стіл, присвячений забезпеченню прав громадян і професійних прав адвокатів під час мобілізації.

Захід організували Рада адвокатів Львівської області спільно з Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

На зустрічі були присутні представники обласної ради, Львівської ОВА, патрульної поліції, прокуратури у сфері оборони Західного регіону, обласного ТЦК та СП, а також адвокати. Вони обговорили основні правові й комунікаційні виклики, з якими стикаються адвокати та громадяни під час мобілізаційного процесу, а також порушили питання захисту прав осіб, які мають законне право на відстрочку від мобілізації.

Серед озвучених пропозицій, які націлені на забезпечення правової прозорості та покращення комунікації з громадськістю, були:

  • облаштування спеціальних приміщень для адвокатів у центрах комплектування;
  • встановлення інформаційних стендів з правовою інформацією;
  • впровадження відеоспостереження для прозорості у ТЦК та СП;
  • поліпшення роботи "гарячої лінії" обласного ТЦК та СП;
  • організація юридичних тренінгів та просвітницьких заходів для підвищення обізнаності громадян щодо мобілізаційних процедур.

На думку депутата Львівської обласної ради Тараса Подвірного, реалізація цих пропозицій сприятиме зниженню напруги, поліпшенню взаємодії громадян і адвокатів із центрами комплектування та зміцненню довіри до процесу мобілізації.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: