• Головна
  • Новини
  • У Львові налічується приблизно 41 000 домашніх собак, яких ніде вигулювати

25.09.2019, 16:01

У Львові налічується приблизно 41 000 домашніх собак, яких ніде вигулювати

На пленарному засіданні Львівської міської ради 19 вересня було затверджено Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки. Програма спрямована на облаштування належно оснащених відокремлених майданчиків для вигулу собак, а також облаштування прогулянкових маршрутів у парках, скверах.   

Про це пише Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною агенцією ФАМА у 2017 році, у Львові налічується 41 000 домашніх собак. Натомість згідно з результатами інспектування попередньо визначених місць для вигулу собак, 35% локацій не існують, а 84% з тих, які існують, є непридатними для безпечного вигулу собак.

Про необхідність облаштування майданчиків для вигулу собак сигналізувала і електронна петиція «Термінове створення сучасних майданчиків для вигулу собак у Львові», яка, втім, не набрала необхідної кількості голосів. Однак, за ініціативи голови комісії екології та природокористування Ірини Оршак,  департаменту житлового господарства та інфраструктури, ЛКП “Лев“, громадської ініціативи “Місто, дружнє до собак“ (Dog-Friendly City) була напрацьована Програма створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 роки.

«Ухвалою ми регламентуємо технічні завдання для оформлення ділянок для вигулу собак: розміри майданчиків за їх видами та етапи фінансування. Передбачено більше 90 майданчиків та прогулянкових маршрутів, де будуть розміщені урни для прибирання за собаками. Також заплановано облаштувати вигульні та тренувально-вигульні майданчики» - розповіла Ірина Оршак.

У Переліку місць (локацій) прогулянкових маршрутів, вигульних і тренувально-вигульних майданчиків для собак у м. Львові нараховується 97 таких об’єктів. Для реалізації Програми на базі ЛКП “Лев“ утворюється структурний підрозділ, на який будуть покладені обов’язки щодо виконання Програми. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: